Çağımızın Psikolojik Problemi Panik Atak
Panik atak rahatsızlığı son yıllarda sık görülen bir psikolojik sıkıntı olarak varlığını sürdüren bir hastalık. Daha genel anlamda panik atak tasa, endişe veya kaygı bozukluğu, belli yerlerde, anlarda veya durumlarda kişinin bilinçaltında oluşturulmuş olduğu çeşitli takıntılar şeklinde açıklanan bir psikolojik rahatsızlık çeşididir.
Panik atak vakalarında en sık görülen belirti ya da işaret genel olarak şiddetli ölüm korkusu ve karamsarlık hali oluyor. Panik atak hastaları yaklaşık 10 dakika süren bir nöbet ya da kriz olarak tanımlanabilecek durum geçiriyorlar ve hemen sonrasında hasta oldukça bitkin düşüyor. Söz konusu olan bu krizler ya da nöbetler belli aralıklarla devam eder.
Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Bu hastalığı en yaygın belirtileri arasında şunlar sayılabilir. Çarpıntı, ani terleme, geğirme, karın ağrısı çekme, bulantı, nefes kesilmesi, baş dönmesi, ölüm korkusu, titreme ve algılama güçlüğü ve benzeridir. Hastalarda ani ve sebepsizce ortaya çıkan panik atak hastalığı stresli yaşam sürdürenlerde daha sık görülür. Ama çözümsüz değildir. Psikologlar ile gerçekleştireceğiniz düzenli seanslar sizi bu durumdan kurtarabilir.