Probiyotik İçeren Besinler

Vücudumuzun florasını dengeleyen ve vücudumuza yarar sağlayan bakterileri barındıran bu şekilde sindirim sistemimizin çalışmasını destekleyen besinlere probiyotikler denir.  Bu yararlı bakteriler yalnızca bağırsaklarda yaşayabiliyor.

probiyotik
probiyotik

Probiyotiklerin Vücuda Faydaları

İshal ve kabızlık gibi bağırsakları bozan durumların oluşmasını engeller ve bağırsakların güçlenmesine yardımcı olur.

Mide ve bağırsaklarda enfeksiyon oluşması gibi durumları önler. Şişkinlik ve gaz problemlerini giderir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücudunun direncinin artmasına yardımcı olur.

Kolesterolü veya şekeri olanların mutlaka tüketmesi gereken probiyotik  besinler bu değerlerin dengelenmesine yardımcı olur.

probiyotik içeren yiyecekler
probiyotik içeren yiyecekler

Vücudun herhangi bir yerinde bulunan mantar enfeksiyonun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ayrıca vücudun florasının eski dengesine kavuşmasını sağlar.

Besinlerden aldığımız minarellerin ve vitaminlerin vücutta emilimini sağlar.

Çocuklarda sık görülen bir hastalık olan egzamanın belirtilerin azalmasına ve sonunda hastalığın tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Yoğurt probiyotik içeren doğal besinlerin başında gelir. Ev yoğurdunun içerinde ise daha çok yararlı bakteri bulunur.

Peynirde içeriğinde bulunan yararlı thermophillus, bifudus, bulgaricus ve acidophilus bakteri ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücut direncinin artmasına yardımcı olur.

Kefir, herkes tarafından çok bilinmese de sütten daha fazla probiyotik içerir. Sütten elde edilen kefir düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasındadır.

Turşu oldukça sağlıklı ve probiyatoik açıdan zengin bir gıdadır. Özellikle lahana ve salatalık turşusu tüketimi vücut için son derece faydalıdır.