Bebeğin Kulak Bakımı
Yeni doğan bir bebeğin öncelikle kulak yapısının incelenmesi gerekiyor. Normalde iki kulağın da aynı büyüklükte olması, konumlarının eşit bir hizada olması ve kulak kıvrımlarının birebir aynı olması gerekir. Bazı bebeklerde kulağın ön ya da arka yüzünde et benleri mevcut olabilir. Böyle bir durumdan bebek doktoru mutlaka haberdar edilmelidir.
Her yaşta insanda olduğu gibi bebeklerde de kulak kiri oluşur. Ancak bebeklerin kulak bakımı ve temizliği kesinlikle daha bilinçli ve dikkatli şekilde yapılmalıdır.
Bebeğin Kulakları Nasıl Temizlenir?
Bebeğin dış kulağı içerisinde oluşan salgılar kulak kirini oluşturur. Aslında bu ifrazatın bir bakımdan bebeğin kulağına faydası dokunur. Örneğin bu ifrazat havada taşınan toz ve benzeri yabancı maddelerin kulak zarına kadar ulaşmasını engeller. Bir çeşit savunma mekanizması olarak görev yapan kulak kirinin aslında kulak sağlığına, dolayısıyla bebeğin sağlığına faydalı olduğu söylenebilir.
Kulak kirini temizlemek için asla kulağa bir şeyler sokmamalısınız. Çünkü bu, kiri kulak zarına doğru itecektir. Temiz bir tülbentle sadece kulağın dış kısımlarını güzelce silip temizlemeniz yeterlidir.