Hamilelikte Kilo Alma Derdi
Gebe kalındığı öğrenildiği andan itibaren, ”bebeğim için yemeliyim” algısı tamamen psikolojik bir durumdur. Normal bir kadının sağlıklı bir bebek dünyaya getirme düşüncesi çok doğal olmakla birlikte daha fazla yeme içme çok da gerekli değildir. Bebeğin gelişimini tamamlayacağı dönemde mevcut kilo korunarak veya en fazla %10 üzerine çıkarak kontrollü bir şekilde hamilelik tamamlanabilir.
Gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken bebeğin ihtiyaç duyacağı temel gıdaların alınmasıdır. Özellikle demir, kalsiyum, fosfor, çinko gibi mineral maddeler bebeğin gelişimi için önemlidir. Bolca su tüketilmeli, dengeli bir şekilde protein, vitamin, yağlar ve karbonhidratlar yemek menünüzde bulunmalıdır. Yediğiniz içtiğiniz tüm gıdalardan bebeğin de faydalanacağı muhakkaktır. Fakat gereğinden fazla tüketilmesi aşırı kilo kazancından başka bir şey olmaz.
9 aylık hamilelik sürecinden sonra dünyaya gelecek olan bebek ağırlığının normal şartlarda 3.50-3.90 olduğu göz önüne alınırsa 6-7 kilo kadar almak kabul edilebilir. Bu dönemde aşırı kilo almak uzun süre (belki de hayatınız boyunca) perhiz yapmak zorunda kalacağınız anlamına gelir. Zararlı alışkanlıklar ve gıdalardan uzak durarak, doktorunuzun yeme içme tavsiyelerine uymanız yerinde olacaktır.